De Advies- en Cadeauwinkel

Op een dag weet je het... I am leaving Holland! Ik ga naar Mexico.
Heb je advies nodig over jouw reis naar Mexico? Weet je niet waar je moet beginnen met het zoeken naar de juiste informatie?

Wil je je goed voorbereiden op jouw (langdurige) vertrek uit Nederland? Wil je jouw twijfels met iemand bespreken?

Zou je willen weten hoe je de meeste kans hebt om een toeristenvisum van een half jaar of een verblijfsvergunning kunt krijgen? Of ben je jezelf aan het oriënteren op de mogelijkheden wat betr eft werk?

Uit eigen ervaring weet ik dat er veel komt kijken bij een lang verblijf in Mexico, maar dat het zeker mogelijk is om die stap te nemen. Graag deel ik mijn ervaringen met jou en adviseer ik je over wat je kunt doen om jouw reis naar Mexico soepel te laten verlopen. Laat het mij weten als je mijn hulp nodig hebt!   

Je kunt hieronder één van mijn diensten selecteren via de webshop. Mocht je trouwens niet over een credit card beschikken om de betaling via de advieswinkel te verrichten geef me dit dan door. Dan kan ik je ook een tikkie toesturen. 

Hulp in Mexico bij het aanvragen van een

verblijfsvergunning


Uit eigen veraring weet ik dat het een vrij lastig en tijdrovend proces is om in Mexico bij het immigratiekantoor je verblijfsvergunning op te halen. Het klinkt in eerste instantie simpel. Op een Mexicaanse ambassade of consulaat buiten Mexico (zoals in Den Haag bij de ambassade) heb je een eerste screening of je recht hebt op een verblijfsvergunning gekregen en je spingt een gat in de lucht met het tijdelijke visum dat je daarop hebt ontvangen. Met die toestemming in je paspoort kom je naar Mexico om je uiteindelijke verblijfsvergunning op te halen. Piece of cake toch? Niets is minder waar, want je moet in Mexico nog door een aanzienlijke bureaucratische molen. En daar kun je best hulp en begeleiding bij gebruiken. Als ik vooraf had geweten wat hier allemaal bij kwam kijken had ik dat eerlijk gezegd zeker gedaan. Echter, ik heb het zelf allemaal doorstaan, haha.
Mocht je die hulp wel willen dan ken ik een zeer deskundige organisatie met veel ervaring die je daarbij uitstekend kan helpen (in Yucatán). Als je wilt kan ik ze aan je voorstellen zodat zij je kunnen informeren over hoe hun begeleiding precies in zijn werk gaat en wat de eventuele kosten zijn. 

Een vrij leven leiden

Ik krijg veel vragen over werken in Mexico, over hoe je dit zou kunnen aanpakken en welke mogelijkheden er zijn. Meestal raad ik aan om online werk voor een Nederlandse werkgever te doen of om zelf een online bedrijfje op te zetten. Dit geeft je namelijk enorm veel vrijheid en flexibiliteit. En als je eenmaal een mooie website hebt ontwikkeld, de juiste diensten of producten aanbiedt en dit goed weet te vermarkten dan kun je zelf zorgen voor inkomsten die binnen kunnen komen waar ter wereld jij je ook bevindt. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar vereist natuurlijk wel tijd en energie.
Er zijn mensen die hier hun specialiteit van hebben gemaakt en nuttige informatie over dit onderwerp delen. Hieronder vind je een aantal cursussen en e-books die jou wellicht kunnen helpen zodat jij ook een vrij en onafhankelijk leven kunt leiden.

Oh ja, een klein beetje Spaans leren voordat je naar Mexico gaat is wel aan te raden. Ook daar kun je online hulp bij krijgen of een cursus voor volgen, zoals via NHA of via de website Preply die ik zelf gebruik voor online privelessen van een Mexicaanse lerares. Via deze link krijg je korting op de 1ste (proef)les.

Ondernemen via internet

Advies over starten bedrijf

Beleggen met Crypto

Advies over Crypto

Geld verdienen met je website

Advies over online bedrijf oprichten

Zelfstudie

Spaans leren
Abonnemenenten opzeggen in Nederland

Abonnementen opzeggen

En als je dan beslist om voor lange tijd uit Nederland weg te gaan dan wil je waarschijnlijk een aantal abonnementen (tijdelijk) opzeggen. Er is een service die je daarbij kan helpen zodat je dit efficiënt kunt afhandelen. . 

Hoe kan ik handelen in aandelen?

Extra tip! GRATIS e-book

In het gratis E-Book, “De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden” ontdek je wat er voor nodig is om een succesvolle trader te worden! Totaal plaatsonafhankelijk...

Wat neem je mee naar Mexico?

Dat is een vraag die iedere reiziger bezig houdt. Mexico heeft een ander landschap en klimaat. Er heersen andere gewoontes en gebruiken en zaken worden op een andere manier georganiseerd. Hoe bereid je je daarop voor en wat stop je in je koffer?

Persoonlijk raad ik aan om niet al te veel van huis mee te nemen. In principe is het meeste dat je nodig hebt hier te verkrijgen. Travel light is dan ook mijn eigen motto. 

Mocht je overigens je huis verkopen of verhuren en voor een lange tijd naar Mexico toe komen dan speelt waarschijnlijk de vraag wat je moet doen met je inboedel. Althans, die vraag wordt mij vaak gesteld. Mijn ervaring is dat de meeste mensen die hier komen, inclusief ikzelf, alle spullen verkopen of weggeven en slechts enkele dingen nog opslaan in een box of bij iemand thuis. Het is namelijk een dure en onzekere onderneming om spullen met een container naar Mexico te verschepen, wat ook nog eens heel lang kan duren. 
Je hebt om eerlijk te zijn hier echt niet heel veel nodig. Als je alleen al naar kleding kijkt, het is hier meestal warm weer. Dikke winterjassen en regenlaarzen hoef je dus niet bij je te hebben. Hieronder vind je echter een aantal zaken die je wel zou kunnen aanschaffen voor je vertrek, zoals ik zelf gedaan heb, en die je ondersteunen in jouw voorbereidingen op jouw reis naar het schitterende Mexico!

Als je lange tijd in Mexico wilt verblijven is het raadzaam om in ieder geval de basis van het Spaans te beheersen. Er zijn immers niet veel Mexicanen die Engels spreken en als je jouw best doet om in het Spaans iets te zeggen oogst je veel respect. Ikzelf volg nog steeds online privé taallessen van een Mexicaaanse lerares. Dit bevalt mij erg goed en het is overigens zeer betaalbaar. Probeer het een keer uit zou ik zeggen! Via deze link ontvang je ook nog eens korting op een proefles.  

Ontvang KORTING op jouw proefles Spaans

Voorwaarden 


Zodra jouw bestelling en betaling voor een adviesgesprek binnen zijn neem ik contact met je op, via het door jou opgegeven e-mailadres, om een datum af te spreken voor ons (eerste) contact. (Of je ontvangt van mij op de dag dat het webinar plaatsvindt een link.) 

Mocht je reeds een vragenlijst hebben opgesteld dan kun je die al doormailen zodat we beiden goed voorbereid aan ons gesprek beginnen. Ik zal jouw vragen beantwoorden vanuit mijn eigen ervaringen en middels wat ik hier in Mexico om mij heen zie en beleef. Ik zal op de meeste van jouw vragen daarom antwoord kunnen geven en je anders doorverwijzen naar de juiste kanalen. Ik zal je goed op weg kunnen helpen met de juiste voorbereidingen!

Retourneren en ruilen


Alle aankopen zijn definitief. Het is dus niet mogelijk om mijn diensten te retourneren. Het ruilen van een dienst voor een andere is uiteraard bespreekbaar. 
NB. de cursussen en naslagwerken over online werk en beleggen en de producten worden door derden aangeboden, die daar de verantwoordelijkheid voor dragen. 

Mexicaanse schoenen