Puerto Escondido

(Oaxaca)


'De parel aan de Pacific'

Puerto Escondido (letterlijk Verborgen Haven) is een kleine stad met circa 40.000 inwoners, gelegen aan de Grote Oceaan in de staat Oaxaca. Puerto Escondido trekt lokale nationale toeristen aan vanuit de Mexicaanse steden, surfers vanuit de hele wereld, hippies en mensen die het echte Mexico willen ervaren. Puerto Escondido ademt immers een authentieke sfeer uit. Zo vind je er bijvoorbeeld geen grote ketenwinkels en internationale fastfood restaurants. 

Schitterend strand

Foto-impressie

Op deze pagina wil ik je laten zien hoe mooi Puerto Escondido is. Je krijgt een idee van het land en van deze regio door de foto's die ik de afgelopen tijd gemaakt heb. Alhoewel het natuurlijk het allerbeste is om je koffer te pakken en persoonlijk een kijkje te komen nemen. 

Bezoek aan Puerto Escondido

Wellicht wil je binnenkort Mexico bezoeken. Kom dan zeker ook naar Puerto Escondido! Als je voor het organiseren van jouw reis graag advies en begeleiding wilt ontvangen laat het mij dan weten. Ik help je graag! Meer informatie daarover vind je terug onder het kopje 'Reisassistentie' in de Advieswinkel.

Corona op het strand
Palmbomen in Mexico
Kleurrijk Puerto Escondido
Zonsondergang
Specerijen
Blauwe zee
Tropisch strand
Ind e branding
Glas wijn aan het strand
Zonsondergang
Zon in de hand
Dolfijnen kijken
Kleurrijk Mexico
Koeien op de weg
Papaya en ananas
IMG_2198
IMG_2173
Vis van de dag
Frida
Stokvis

Puerto Escondido of Tulum?

Veel Nederlanders kiezen er voor om in de omgeving van Cancun of Tulum neer te strijken. Het is daar werkelijk schittterend! Wij hebben er echter bewust voor gekozen om naar Puerto Escondido te gaan. Het onderstaande filmpje laat goed zien waarom. Let wel, het ligt natuurlijk aan je karakter en wensen welke plek het beste bij jou past. Je kunt ook eerst beide (of meer) regio's bezoeken en daarna beslissen waar je eventueel langer zou willen verblijven. 

Over Puerto Escondido

Puerto Escondido is een kleine badplaats met circa 40.000 inwoners en ligt in de staat Oaxaca aan de zuid-west kust van Mexico. Het is een vrij jong stadje want het is pas aan het begin van de 20ste eeuw gesticht. Je vindt er dus niet echt een historisch centrum, hoewel het een gezellige plaats is. Puerto Escondido is vooral bekend vanwege zijn stranden en de fantastische golfen die bij surfers in trek zijn. De Grote Oceaan is inderdaad krachtig en niet te vergelijken met de doorgaans kalmere zee aan de oostkust, zoals in Yucatan.

Puerto Escondido is authentiek. Je vindt er bijna geen hoogbouw en grote hotels, maar wel kleinschalige accomodaties en cabaƱas. Er komen uiteraard toeristen, maar het wordt er niet door overspoeld. Door al deze factoren hangt er een ontspannen sfeer, is het prijsniveau nog echt Mexicaans (dus laag) en trekt het internationale bezoekers die op zoek zijn naar het oorspronkelijke Mexico. 

Mocht je naar Mexico komen en langer de tijd hebben dan is het denk ik belangrijk om een aantal plekken in dit immens grote land aan te doen en de locatie uit te kiezen waar jij je prettig voelt. Er is echt voor ieder wat wils. En wellicht spreekt Puerto ook jou aan.

Er is trouwens een vliegveld in Puerto Escondido, dat maakt een reis hier naar toe dus gemakkelijk.

Je bent welkom!


Barbara de Lalaing